Jobbsøknad for nyutdannet

Er du nyutdannet og klar for arbeidslivet? Søker du nye utfordringer? Er du klar for et karriereskifte? Da må du skrive en jobbsøknad som skaper nysgjerrighet. Ikke la den perfekte jobben løpe fra deg.

I hvert fall ikke la en dårlig jobbsøknad spolere sjansene dine! Det er mulig du har mistet motet hvis du har fått flere avslagsbrev eller svaret: «Vi har ansatt noen med mer erfaring». Som nyutdannet er det jo nettopp dette som er problemet. Arbeidsgiver ønsker en person med erfaring, men for å få erfaring må jo noen ansette deg.
Vi gir deg tipsene som kan heve nivået på nettopp din jobbsøknad:

Vis at du er motivert

Arbeidsgiver ønsker selvsagt en engasjert og motivert ansatt. Dette må komme tydelig fram. Det holder ikke å skrive: «Jeg ønsker å jobbe hos dere fordi det virker veldig interessant og spennende». Du må begrunne hvorfor du synes det virker spennende. Gi eksempler på hva du mener er interessant med bedriften og arbeidsoppgavene. Gjerne relater til en studieoppgave du har hatt eller tidligere arbeidserfaring som begrunner din motivasjon for liknende oppgaver.

Velg meg fordi…

En vanlig nybegynner tabbe er kanskje å skrive litt for mye om hvorfor stillingen passer godt til nettopp dem. Selv om det er viktig å belyse hvorfor akkurat stillingen passer til deg, må du også fremheve hvorfor du passer til stillingen. Legg vekt på hva du kan bidra med til firmaet, beskriv din kompetanse i forhold til stillingen og gi eksempler på hvordan din erfaring kan benyttes. Nøkkelen er å underbygge dine påstander med eksempler. Skriv i korte trekk hva det er som gjør deg til en sosial person eller hvordan du er serviceinnstilt. Dette vil fange arbeidsgivers oppmerksomhet og helt klart skille deg  fra de andre jobbsøkerne.

Gjør research

Det vil imponere en arbeidsgiver dersom du viser at du vet noe om selskapet og arbeidsplassen. Internett er et ypperlig verktøy til å lese deg opp på firmaets visjon, identitet og mål. Gjør deg forstått med hva firmaet står for og vis i søknaden at du har det som skal til for å etterleve dette. Det er viktig at du vet hva arbeidsgiver er ute etter og understøtter dette med konkrete eksempler.