Jobbsøknad eksempel – 3 eksempler som sier JA!

Hvis du er usikker på hvordan du skal skrive en knallgod søknad kan du med fordel laste ned og bruke en av våre jobbsøknad eksempel som mal. 

Formålet med alle jobbsøknader er å skaffe deg intervju. Derfor er det viktig å gjøre deg selv så interessant og attraktiv som mulig i søknaden. I tillegg bør den være lesbar, visuelt delikat og ha en ryddig og oversiktlig struktur.

Språket i søknaden må være bra, teksten skal ikke være for lang og kun relevant informasjon skal være med i jobbsøknaden. Den skal bestå av en inviterende innledning, en sterk hoveddel og en formell avslutning som i kombinasjon vil friste arbeidsgiver til å plukke ut DEG til intervjurunder.

PÅ JAKT ETTER NY JOBB?

Gjør det enkelt! Last ned CV PAKKEN!

Få drømmejobben med ferdig utfylt CV og søknad fra Jobbsøknader.no. Pakken inneholder ferdigskrevet skreddersydd dokumenter til stillingen du søker

Noe av det viktigste er kanskje motivasjonen din for stillingen. Alle arbeidsgivere ønsker inspirerte og positive medarbeidere med gnist og arbeidslyst. Like viktig er det at du innehar kompetansen til å utføre arbeidsoppgavene på en etterrettelig måte i tråd med selskapets strategi og visjon. Dette må du argumentere for i søknadsteksten.

For å gjøre jobben enklere for deg tilbyr vi deg 3 jobbsøknad eksempler gratis. Disse kan du laste ned og gjøre til dine egne ved å tilpasse de ulike paragrafene. Du kan også laste ned vårt Oppsett for jobbsøknad  hvis du vil begynne helt fra scratch. Dersom ingen av disse passer for deg så kan vi skrive en skreddersydd søknad for deg.

3 jobbsøknad eksempler – Last dem ned helt gratis

Når en stilling har mange søkere er det tidkrevende og slitsomt for en rekrutteringsleder å gå igjennom alle søknadene. Ved å levere noe som er lett å lese, en fryd for øyet med interessant innhold skårer du allerede høyt hos arbeidsgiver. En søknadsmal kan hjelpe deg med dette.

Vi har satt opp tre jobbsøknad eksempel under som svarer til en arbeidsgivers forventinger og du kan med trygghet ta disse i bruk når du skal søke jobb. La oss se litt nærmere på de enkelte.

Jobbsøknad eksempel fra ung person

Tor er ny i arbeidslivet og har ikke mye relevant erfaring fra før. I søknadseksempelet under vil du se at han vektlegger utdanningen sin og hva han har lært under studie tiden. Han nevner også at han arbeider i butikk selv om det ikke er relevant for stillingen han søker. I og med at han ikke har annen arbeidserfaring å vise til er det nyttig for Tor å nevne det han har lært i arbeidssituasjonen han befinner seg i nå, med tanke på stillingen han søker.

Dette eksempelet er kort og konsist og rett på sak. Akkurat slik en arbeidsgiver liker det. Denne jobbsøknad malen kan du enkelt tilpasse selv ved å bytte ut informasjonen med din egen kompetanse og erfaring. Bruk denne malen hvis du har lite erfaring eller nettopp ferdig med studier.

Last ned jobbsøknad eksempel 1

Jobbsøknad eksempel 1

På Dagens Næringsliv sine sider finner du flere eksempler på gode jobbsøknader du kan sende

Jobbsøknad fra person med erfaring

Bente har vært lengre i arbeidslivet enn Tor og har derfor mer å fylle siden med av relevant informasjon. I jobbsøknad eksempelet under har Bente gjort noe veldig smart. Hun viser fra første setning at hun har satt seg inn i hva de er ute etter i stillingsannonsen og har bakgrunnen og erfaringen de etterspør i utlysningen.

Ved å gjøre dette tidlig i søknaden kan arbeidsgivere allerede nå puste lettet ut. Han eller hun som leser søknaden har fått viktig informasjon om kandidaten på et tidlig tidspunkt. Dette leder leseren videre nedover i teksten. Arbeidsgiver har allerede mentalt tikket en boks og lurer på om det er flere han eller hun kan tikke av. Dette gjør at hun eller han vil lese mer.

Videre viser Bente til relevant erfaring som kan understøtte argumentet hennes over at hun har det som trengs for å utføre arbeidsoppgavene i stillingen hun søker. I tillegg viser Bente til resultater som beroliger arbeidsgiver at denne kandidaten vet hva hun snakker om og har tydeligvis det som skal til for å gjøre en dyktig jobb.

Bente klarer her å sette opp en ryddig og presis søknad som utstråler selvtillit, faglig tyngde og erfaring. Hun bruker punktliste og korte avsnitt for å gi en oversiktlig visuell utforming som er behagelig for øyet.

 Last ned jobbsøknad eksempel 2 

Finn flere jobbsøknad eksempel på Nav.no

PÅ JAKT ETTER NY JOBB?

Gjør det enkelt! Last ned CV PAKKEN!

Få drømmejobben med ferdig utfylt CV og søknad fra Jobbsøknader.no. Pakken inneholder ferdigskrevet skreddersydd dokumenter til stillingen du søker

Jobbsøknad eksempel fra person med lang erfaring i arbeidslivet

Anita har en lang yrkeskarriere bak seg og oppfordrer arbeidsgiver tidlig i søknaden til å sjekke merittene hennes i CV for å bekrefte at hun besitter kompetansen som etterlyses. Dette har en betryggende effekt for arbeidsgiver som med en gang forstår at kandidaten har satt seg inn i stillingsannonsen, vet hva arbeidsgiver er på jakt etter og har evne og faglig tyngde til å utføre oppgavene.

Anita viser også tidlig at hun har satt seg inn firmaets strategi og mål og knytter det til sin egen motivasjon for å søke stillingen. Dette er et stort pluss for arbeidsgiver som senker skuldrene og leser videre. Anita forteller så om hva hun har oppnådd og viser til målbare resultater. Dette er håndfast, konkret og særdeles attraktivt for den som leser.

Her har Anita klart å bygge opp en søknad som virkelig fanger arbeidsgivers øyne. Hun avslører sin kompetanse og kunnskap på en smart måte som gjør arbeidsgiver nysgjerrig på henne og vil vite mer.

 Last ned jobbsøknad eksempel 3

Jobbsøknad eksempel 2

Alle disse jobbsøknadene er utmerkede eksemplarer som du kan bruke som oppskrift når du selv skriver søknad. Alle søknadene er gjennomtenkte, økonomiske med ord, oversiktlige og skaper interesse. Disse eksemplene viser også at det er mange måter å sette opp en jobbsøknad på. Det finnes på en måte ingen fasit svar og du må finne en mal som kjennes rett ut for deg.

Layouten på jobbsøknad eksemplene over er tradisjonelle og gjenkjennelige. Det vil ha en positiv effekt på mottaker. Spesielt om du søker til en litt konservativ arbeidsgiver. Alle eksemplene fremstår som formelle, rene og ryddige.

Ønsker du litt friskere design bør du sjekke ut vår CV pakke med profesjonellt design på både CV og søknad