CV mal som lander deg gulljobben!

Når du skal søke jobb trenger du en oversiktlig, ryddig og lettlest CV som skiller seg ut fra resten av arbeidssøkerne. Du kan derfor med fordel ta i bruk en CV mal for å oppnå dette. I denne artikkelen finner du eksempler på CV maler som er utformet for å dekke dine behov.

Jobbsøknader.no gir deg tre profesjonelle maler som får fram dine nøkkelkvaliteter. Helt gratis! Du får kun èn sjanse til å skape et godt førsteinntrykk og det starter med CVen din.

Husk at vi skriver CV for deg om du ikke har tid, lyst eller bare ønsker en skikkelig proff grafisk utforming!

 

PÅ JAKT ETTER NY JOBB?

Gjør det enkelt! Last ned CV PAKKEN!

Få drømmejobben med ferdig utfylt CV og søknad fra Jobbsøknader.no. Pakken inneholder ferdigskrevet skreddersydd dokumenter til stillingen du søker

Hvorfor er det så viktig å gjøre seg flid med CV mal?

I løpet av en rekrutteringsrunde mottar arbeidsgivere hundrevis av CVer. I gjennomsnitt bruker de mindre enn ti sekunder på å vurdere hvorfor nettopp din skal havne i JA bunken. Derfor er det superviktig at din går igjennom nåløyet i løpet av disse uvurderlige sekundene. Dette må du tenke på når du skal skrive CV:

 • At den gir en ryddig oversikt over din kunnskap og nøkkelkompetanse
 • At den raskt oppgir relevant erfaring eller bakgrunn fra tidligere arbeid og utdannelse. I mange tilfeller er du kanskje rett person til stillingen du søker, men mangler etterlyst formell kompetanse eller utdannelse. Da er det viktig å få fram hvorfor nettopp du likevel er kvalifisert til å utføre jobben

Ved å bruke en mal vil du oppnå å gi din CV et profesjonelt og oversiktlig inntrykk. I et så konkurransepreget arbeidsmarked som det er nå, er det avgjørende å ha en CV som skiller seg ut og som skaper et profesjonelt førsteinntrykk. Hos Jobbsøknader.no har vi gjort jobben for deg slik at du skal slippe å gå igjennom jungelen av maler, råd og tips om hva som er den beste måten å sette opp dette viktige dokumentet på.

Les også: Slik skriver du jobbsøknad til drømmejobben

 

Hvorfor bør jeg følge en CV mal?

Det er fort gjort å havne i NEI-bunken hvis du ikke har gjort grundig forarbeid. Arbeidsgiver bruker lite tid på hver enkelt CV. Hvis du kun har listet opp erfaringen din i et enkelt Word dokument kan det lett gi et negativt inntrykk. En dårlig satt opp CV mal reduserer dine sjanser for å bli innkalt til intervju selv om du kanskje er mer enn kvalifisert nok til stillingen. Det er derfor uhyre viktig at din nøkkelkompetanse kommer tydelig og rask fram når arbeidsgiver leser ditt dokument.

CVen din skal være et nøye utarbeidet markedsføringsverktøy til å navigere med i arbeidslandskapet. Tenk over hva du mener er de fem viktigste tingene en arbeidsgiver bør vite om deg. Det som skiller en god CV fra en dårlig en er å forstå hva som er viktig informasjon å dele og strategisk utforme et dokument slik at det er lett å finne.

 En god mal hjelper deg å strukturere innholdet på egenhånd og gjør det tydelig for arbeidsgiver hva nettopp du kan bidra med.

Les også: Slik skriver du CV

 

Tre gratis CV maler

Vi har utviklet og samlet tre ulike maler tilpasset ditt behov. De er alle designet til å fange arbeidsgivers interesse. Du kan enkelt laste dem ned i Word og endre farger og fonter slik du ønsker. Prøv deg litt frem og se hvilken som passer best for deg og jobben du skal søke.

CV Mal 1: Standard

Denne CV malen gir en rask oversikt over din erfaring og kompetanse på en bra og tydelig måte. Kun èn A4 side. Passer for deg som er ny i arbeidsmarkedet og ikke har så mye erfaring å liste opp eller for deg som vil ha det enkelt og ryddig.

For å laste ned denne malen trykk her

CV Mal 2: Funksjonell

Denne CV malen er på to sider og passer for deg som har vært i arbeidslivet en stund samtidig som den har plass til profilbilde. Noen arbeidsgivere foretrekker at et bilde er vedlagt. Dette er kanskje spesielt relevant i service- og salgs yrker hvor det kan være lurt å presentere seg selv med et serviceinnstilt smil. Bildet bør ha nøytral og lys bakgrunn. Du kan endre fargene på overskriftene for å gjøre CVen mer iøynefallende. 

For å laste ned denne malen trykk her

Les også: Unngå disse CV tabbene

CV Mal 3: Proff

Dette alternativet har et proft preg gjennom en ryddig og ren utforming på to sider. Passer for deg som kanskje søker kreative yrker, men også til andre stillinger. Erfaringen og kompetansen din listes ryddig opp i punktlister og gir et stilrent inntrykk i denne CV malen.

For å laste ned denne malen trykk her

Lurer du på hvilke arbeidsoppgaver som inngår i et yrke? På Utdanning.no får du informasjonen du trenger.

 

PÅ JAKT ETTER NY JOBB?

Gjør det enkelt! Last ned CV PAKKEN!

Få drømmejobben med ferdig utfylt CV og søknad fra Jobbsøknader.no. Pakken inneholder ferdigskrevet skreddersydd dokumenter til stillingen du søker

Dette bør du ha med i CV mal

Velg deg ut en CV mal som passer deg og ditt behov og la oss gå igjennom hva som bør stå under de forskjellige punktene.

Overskrift
Standard overskriftene i en CV mal er en av følgende:

 • Curriculum Vitae
 • Levnetsbeskrivelse
 • Oversikt over utdanning og arbeidserfaring

Men la oss si at du vil spisse CVen din til stillingen du søker. Da kan det være lurt å ha en setning under navnet ditt som raskt røper din nøkkelkompetanse. La oss si at du ønsker å søke stilling som Kreativ Leder i et reklamebyrå og bakgrunnen din stemmer overens med det arbeidsgiver er på jakt etter. Da kan en overskrift se slik ut:

«BENTE IVERSEN

Art Director med ti års erfaring i prosjektledelse og markedsføring for nøkkelkunder»

Personalia
Øverst i dokumentet skal personalia og kontaktinformasjon stå. Dersom du har en oppdatert og profesjonell LinkedIn profil kan du med fordel ta den med.

Navn

Adresse

Telefon (privat, jobb, mobil)

Fødselsdato

Sivilstatus

Epost

LinkedIN

Nøkkelkvalifikasjoner
Sørg for at du har satt deg inn i hvilke kvalifikasjoner som etterlyses i stillingsannonsen. Plukk ut de nøkkelkvalifikasjonene du har som samsvarer best med det som kreves av deg i stillingen. List opp disse under dette punktet. Her kan du ta med både faglige og personlige kvalifikasjoner. For eksempel:

 • Mastergrad i Kommunikasjon og grafisk design
 • 10 års erfaring som kreativ rådgiver
 • 5 års erfaring innen ledelse
 • Resultatorientert og setter store krav til egen prestasjon

Utdanning
Under dette punktet skal du få frem at du har opparbeidet den faglige kompetansen som trengs i stillingen. Det er vanlig å inkludere alt du har studert fra og med videregående skole, men dersom du mangler formell utdanning kan du korte ned på dette feltet og supplere med arbeidserfaring i stedet.  Hvis det motsatte gjelder for deg, at du har mer utdannelse enn erfaring kan du vie litt mer plass til dette feltet enn yrkeserfaring. Gjerne vis til studieprosjekter og resultater, praksisplass og lignende.

Sett opp i kronologisk rekkefølge, den siste utdanningen først. Sørg for å ha med:

 • Navn på skole/universitet og lærested
 • Navn på graden/utdanningen
 • Tidsrom og varighet

Arbeidserfaring
Etter at du har vist arbeidsgiver at du har det faglige på plass skal du oppsummere din arbeidshistorikk. Hvis du har hatt veldig mange arbeidsforhold kan det være lurt å fokusere på de som samsvarer best med stillingen du søker på. Du behøver ikke å liste alle småjobber du har hatt dersom det ikke er særlig relevant for stillingen du søker nå. Hvis det likevel er viktig å få med seg det meste av arbeidserfaringen din kan du enkelt spare plass ved å liste disse under et felt eller punkt nederst som du kaller «Diverse jobber». For eksempel:

«Diverse småjobber
2006-2010 Servitør, sekretær, sommerjobb som postbud»

Er det derimot en av de første gangene du søker jobb kan det være nyttig å ha disse med for vise arbeidsgiver din arbeidsvilje og kapasitet samt ta opp mer plass på arket. Det kan også være heldig å skrive noen stikkord eller hele setninger om hvilket ansvar og arbeidsoppgaver du hadde. For å få et bedre utgangspunkt enn andre kandidater tenk igjennom hvilke konkrete oppgaver du hadde. I stedet for å bare skrive «kampanjeansvar» kan du skrive «Ledet sosial media kampanje på våre Facebook, Instragram og Twitter -kontoer våren 2019 som økte mersalg med 40%»

Sørg for at du lister opp dine arbeidsforhold i kronologisk rekkefølge med din siste jobb først.

Under dette punktet bør du ha med:

 • Stillingstittel
 • Navn på arbeidssted
 • Tidsrom og varighet
 • Oversikt over ansvarsområder og arbeidsoppgaver

Kurs
Det kan være nyttig for arbeidsgiver å se hvilke kurs du har deltatt på. List opp kursene med følgende opplysninger:

 • Kursarrangør
 • Tidsrom
 • Varighet

Språk kunnskaper
Dersom det er relevant for stillingen er det naturlig å utdype dine språkkunnskaper i søknaden. På CV’en opplyser du om hvor mange språk du kan og på hvilket nivå du befinner deg både muntlig og skriftlig. For eksempel:

Norsk (morsmål)

Flytende muntlig og skriftlig

Engelsk (andre språk)

Solid muntlig

God skriftlig

IT kompetanse
I et samfunn basert stort sett på bruk av internett og data, kan det være gunstig å liste opp hvilke datakunnskaper du har, for eksempel ulike programvarer du mestrer eller hvor komfortabel du er med bruk av internett og data generelt.

Sertifikater
For eksempel i hvilken førerklasse, men også andre som dykkersertifikat, kranfører bevis etc.

Interesser
Det er ikke nødvendig å ta med interesser som eget punkt, men det kan være nyttig for arbeidsgiver når han eller hun skal danne seg et bilde av hvilken type person du er. List opp noe av det du gjør på fritiden. Driver du med fotball eller annen lagsport kan du bruke det som eksempel dersom du blir spurt om du er en teamplayer på intervjuet.

Referanser
Det er vanlig at arbeidsgiver ønsker å kontakte referanser for å få et bedre inntrykk av hvem du er. Forsikre deg at de personer du lister som referanse er klar over det på forhånd, slik at de er forberedt på eventuelle henvendelser. Oppgi navn, stillingstittel, arbeidsplass og kontaktdetaljer.

Dersom du ikke ønsker at din nåværende arbeidsgiver skal få vite at du er på jobbjakt, kan du skrive ”referanser oppgis på eventuelt intervju” eller ”ved behov”. Ofte får ikke arbeidsgiver behov for å ringe referansene dine før etter jobbintervju.

Visste du at vi kan skrive CVen din for deg?
8/10 får jobben de ønsker kort tid etter de får ny CV fra oss. Som første online byrået i CV og søknadsskriving i  Norge har Jobbsøknader.no skrevet hundrevis av CVer for kunder siden 2011. 
Ta kontakt i dag hvis du vil ha en skreddersydd CV»

 

Hvilken er den beste malen?

Svaret på dette spørsmålet blir nokså subjektivt. Det kommer helt an på hvor mye arbeidserfaring du har, hvilken jobb du søker og din nåværende arbeidssituasjon. Hvis du er ny i arbeidslivet bør du legge vekt på din faglige kompetanse og det du har lært under utdanningen. Hvis du er sent i livet og har en myriade av jobber bak deg bør du trekke ut de viktigste og mest relevante yrkene.

De tre malene du får her skal dekke de fleste behov. Det viktigste er også at du gjør malen eller malene til dine egne. Alle filene er redigerbare slik at du kan endre font og farge og rekkefølge. Fin din egen stil og tilpass dokumentet. Se på CV malen som et skjelett som du kan begynne å kle med din erfaring og kompetanse. Tenk på arbeidsgiver når du skriver, men vær deg selv, bruk egne ord og del litt av personligheten din også i dette dokumentet. Det er viktig at du kjenner deg igjen i ordene som er brukt og at dokumentet gjenspeiler din personlige stil.

Gå for CV mal 1 hvis du er student eller ikke har så mye erfaring å liste opp og uten for mye om og men i designet. Velg CV mal 2 hvis du liker å ha bilde med eller gå for alternativ tre dersom du ønsker en CV mal med et utpreget profesjonelt inntrykk.

Sitter du fast? Vi er parat til å hjelpe deg!