Slik ser et CV eksempel ut

CV eksempel: Vet du hvor mange søk på «CV» google har hver måned? Mellom 16 -18 000! Dette tyder på at det er mange som er på leit etter en god CV mal eller et CV eksempel slik at de slipper å finne opp hjulet på nytt.

 

Gjør dokumentet personlig

Det er likevel viktig å gjøre sin CV personlig slik at ditt CV eksempel ikke blir seende helt likt noen andre sitt. På Jobbsøknader.no har vi gitt deg 3 gratis maler du kan ta i bruk som utgangspunkt og her viser vi deg noen eksempler på hvordan en endelig CV kan se ut.

Vi gir deg to CV eksempel her som du kan se på. Hovedfokuset i disse CV eksemplene er hva som står i CV og mindre fokus på hvordan CV ser ut. Likevel er det viktig at du velger en mal med så ren layout som mulig med en skrifttype som er lett å lese. En annen gyllen regel er å holde seg til en til to A4 sider. Det kan også være en ide å anvende lik skrifttype på både CV og søknad som en slags rød tråd i søknadsdokumentene dine.

Vi har sagt det før, men vi sier det igjen; lagre CV som PDF fil. Behold word filen til eget formål, oppdateringer og eventuelle endringer, men send endelig versjon i PDF format. Det er kanskje selvforklarende, men slik unngår du altså at den som mottar CVen din åpner den i en annen versjon av Word enn din hvor ting blir seende rart ut.  

Malen brukt til CV eksempel 1  er nokså enkel og rett fram.

CV mal brukt til CV eksempel 2 er litt mer moderne og mer grafisk utformet.


Hvis du har lest «Slik skriver du en glimrende CV» og «Unngå disse CV tabbene» har du fått med deg hva som bør tas med og hva som bør utelates. Les disse artiklene først dersom du ikke har gjort det enda slik at du er sikker på at du får med deg kjernen når du skal sette opp ditt CV eksempel.

 

Tilpass hver CV til ny stilling

Enten du har funnet en mal på siden her eller en annen plass på nettet skal du nå fylle den ut og tilpasse den slik at den blir mer «deg».

Husk at CV skal tilpasses stillingen du søker på. Tenk derfor over hva arbeidsgiver bør få vite først. Hvilken kompetanse kan du flagge med som vil huke interesse til arbeidsgiver? Få med relevant yrkeserfaring høyt opp og ha med nøkkelkvalifikasjoner som best beskriver hva du kan bidra med i stillingen du ønsker. Gå gjerne gjennom stillingsannonsen og bruk andre ord til å beskrive kompetansen, egenskaper og kunnskapen som etterlyses.

Gå deretter igjennom feltene og fyll inn din personlige informasjon som tidligere yrkeserfaring, utdanning, kurs, prosjekter, IT kompetanse, interesser og så videre. Noen legger også til sivilstatus og oppgir antall barn. Etter at dette er gjort kan du gjerne be en venn eller send den til oss for en gjennomgang.

Å bruke tid på å sette opp CVen din på en sirlig og strukturert måte er en lønnsom investering. Gjør du deg flid med dette livsviktige dokumentet vil kanskje arbeidsgiver belønne deg med et intervju og dine sjanser for å lande drømmejobben øker betraktelig.

 

Her ser du et ferdig CV eksempel:

 

 

Ha gjerne med en beskrivende overskrift

I CV eksempel 1 over kan du se at Truls Simonsen har valgt å oppsummere sin erfaring i en enkel setning eller overskrift. «Erfaren og strategisk økonom med bred regnskapserfaring»

Dette gjør det enklere for den som leser dokumentet til å raskt skjønne om du er riktig for stillingen eller ei. Arbeidsgiver vil fort bli «trigget» til å lese videre om dette stemmer overens med hva de er på jakt etter. Det blir som et førsteinntrykk av deg for arbeidsgiver så forsikre deg at denne setningen er formulert på en måte som gjenspeiler deg og din kompetanse.


Dersom du er nokså nyutdannet og uerfaren må du formulere denne overskriften på en annen måte som vekker interesse eller eventuelt droppe den. Truls her (CV eksempel 1) kunne for eksempel ha skrevet:

«Ivrig og nyutdannet økonom med spesialisering i regnskap klar for spennende oppdrag»

 

Luk ut skrivefeil

Dette er også nokså selvsagt, men ifølge flere undersøkelser viser det seg at det er enorm mange CV -er med skrivefeil og slurv. Da havner du raskt i papirkorgen. Den som leser liker også et enkelt og objektivt språk med lite fagterminologi og fremmedord.

Ta også en ringerunde til referansene dine og sjekk at de er tilgjengelige. Gi beskjed til referansene dine hvilken jobb du har søkt på slik at de er forberedt på å bli kontaktet.

 

Unngå klisjeer – bruk eksempler

Det er lett å falle for fristelsen å skrive som alle andre at du er sosial, positiv og hardtarbeidende. Dessverre blir dette svært trettende for den som skal lese alle søknadene og CVene. Skill deg ut med å vise til resultater eller eksempler.. Ikke vær redd for å tenke litt annerledes.

I stedet for å ramse opp arbeidsoppgavene som hører til stillingen din kan du beskrive hva du gjorde konkret der. Økte du for eksempel salget i avdelingen din? Ledet du et antall mennesker? Hadde du ansvar for et stort prosjekt? Skriv det! Med resultater viser du egenskapene dine og hva du er i stand til å mestre. Dette gir som regel et positivt utslag.